Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Schab pieczony

1,25 kg schabu wieprzowego (polÄ?dwicy, tj. czÄ???Ä? bez kostek ??ebrowych)
s??l
majeranek
4 dkg smalcu
1/2 dkg kminku
10 dkg cebuli
MiÄ?so op??ukaÄ?, opr??szyÄ? solÄ?. RozgrzaÄ? t??uszcz w ma??ej brytfannie, osma??yÄ? miÄ?so na t??uszczu, osypaÄ? kminkiem. WstawiÄ? do piekarnika, w czasie pieczenia oblewa dok??adnie ca??Ä? powierzchniÄ? miÄ?sa sosem spod miÄ?sa; dolewaÄ? wody, gdy wyparuje. PokrajaÄ? cebulÄ? w krÄ???ki, w po??owie pieczenia dodaÄ? do sosu cebulÄ?; miÄ?so osypaÄ? majerankiem. Upiec piecze?? do miÄ?kko??ci (ok. 1 godz.),ostudziÄ?, wyjÄ?Ä? z sosu, oczy??ci powierzchniÄ? z zakrzepniÄ?tego t??uszczu i pokrajaÄ? cienko w poprzek w????kien. Uk??adaÄ? w ca??o??ci na d??ugim p????misku, cebulÄ? u??o??yÄ? na miÄ?sie.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design