Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Galaretka z drobiu w foremkach

40 dkg pozosta??o??ci drobiu gotowanego lub pieczonego
3/4 litra roso??u z kury lub kurczÄ?t
3 dkg cebuli
warzywa sezonowe do przybrania
2 dkg ??elatyny
3 bia??ka do sklarowania
CebulÄ? zrumieniÄ? na p??ycie, zalaÄ? roso??em z kury i podgotowaÄ?, je??eli potrzeba dodaÄ? do roso??u przyprawy, w??o??yÄ? resztki ugotowanego miÄ?sa, przeznaczonego na galaretÄ?, podgotowaÄ? go przez chwilÄ?, miÄ?so wyjÄ?Ä?, ros???? staranie odt??u??ciÄ?, odcedziÄ?, wymieszaÄ? z ??elatynÄ?, je??eli potrzeba, sklarowaÄ?. MiÄ?so obraÄ? ze sk??ry, pokrajaÄ? na kawa??ki. Dno okrÄ?g??ych foremek lub fili??anek pokryÄ? cienkÄ? warstwÄ? stygnÄ?cej galarety, ostudziÄ?, na galarecie u??o??yÄ? przybranie. MiÄ?so podzieliÄ? na r??wne porcje, w??o??yÄ? da foremek, zalaÄ? kilkoma ??y??kami galarety i ostudziÄ?, aby przybranie i miÄ?so przylgnÄ???o do galarety. KrzepnÄ?cÄ? galaretÄ? powt??rnie zalaÄ? miÄ?so tak; aby zosta??o niÄ? ca??kowicie przykryte i galaretÄ? ostudziÄ?. Przed podaniem foremki na kilka sekund zanurzyÄ? w gorÄ?cej wodzie, wyjÄ?Ä? z foremek i wydaÄ? porcjami lub u??o??one na p????misku. PodawaÄ? z zimnymi sosami.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design