Wywar:
15 dkg w??oszczyzny (bez kapusty)
ko??ci cielÄ?ce
2 l wody
Przybranie:
krÄ???ki twardego jaja
1,5 kg miÄ?sa cielÄ?cego (frykando)
marchew z wywaru
s??l
sos majonezowy z 2 ??????tek
krÄ???ki og??rka ??wie??ego lub kiszonego
listki sa??aty
rzodkiewka lub pomidor |
Warzywa i ko??ci op??ukaÄ?, oczy??ciÄ?, dodaÄ? soli i ugotowaÄ? wywar w wanience do ryb. MiÄ?so op??ukaÄ?, oddzieliÄ? od ko??ci (ko??ci w??o??yÄ? do wywaru). MiÄ?so rozbiÄ? t??uczkiem na cienki p??at, posoliÄ?, natrzeÄ? czosnkiem. P??at miÄ?sa zwinÄ?Ä? w roladÄ?, zawinÄ?Ä? w serwetkÄ?, osznurowaÄ? co 3 cm, zawinÄ?Ä? sznurkiem oba ko??ce serwetki. MiÄ?so w??o??yÄ? na wrzÄ?cy wywar z warzyw i ko??ci, gotowaÄ? powoli 11/2 godziny, pozostawiÄ? w wywarze a?? do ostygniÄ?cia, wyjÄ?Ä?, wycisnÄ?Ä? z wywaru, wyjÄ?Ä? z serwetki. SporzÄ?dziÄ? majonez wg przepisu na. Zimne miÄ?so pokrajaÄ? w kawa??ki p????centymetrowej grubo??ci, u??o??yÄ? na p????misku. MiÄ?so ob??o??yÄ? sosem, przybraÄ? pokrajanymi warzywami i zielonÄ? sa??atÄ?.
|