Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Majoneziki z ryb

40 dkg ugotowanej ryby lub do ryb surowych wywar z warzyw i cebuli
1 kg ryby surowej w ca??o??ci lub 90 dkg dorsza oprawionego
2 dkg octu 6%
gÄ?sty sos majonezowy z 1 ??????tka
s??l
przybranie z warzyw sezonowych
li??Ä? bobkowy
ziele angielskie
RybÄ? sprawiÄ?, ugotowaÄ?, lub zu??yÄ? resztki ugotowanej ryby, a tak??e ugotowane jadalne wnÄ?trzno??ci i miÄ?so obrane z g????w (zw??aszcza z g??owy karpia i sandacza); miÄ?so ryby pokrajaÄ? na ma??e kawa??ki. SporzÄ?dziÄ? gÄ?sty sos majonezowy 1/3 czÄ???Ä? sosu wymieszaÄ? z miÄ?sem, przyprawiÄ? octem, dodaÄ? trochÄ? cukru. Z masy tej, ukszta??towaÄ? na p????misku ??y??kÄ? owalne, niedu??e porcje. Ka??dÄ? porcjÄ? ob??o??yÄ? majonezem, resztÄ? majonezu trochÄ? rozrzedziÄ?, oblaÄ? porcje tak, aby majonez nieco sp??ynÄ??? na dno p????miska. Porcje i p????misek przybraÄ? barwnymi dodatkami sezonowymi: krÄ???kami marchewki, groszkiem zielonym, krÄ???kami og??rka lub korniszona, grzybkami z octu, listkami sa??aty.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design