10 dkg fasolki per??owej
zimna przegotowana woda
ocet
30 dkg kalafiora
10 dkg selera
15 dkg marchwi
20 dkg jab??ek
12 dkg og??rk??w kiszonych
3d kg cebuli lub szczypiorku
Sos majonezowy
1 ??????tko
12 dkg oleju
Przybranie:
sezonowe warzywa
listki sa??aty i zielenina
grzybki z octu
czÄ?stki jaj
krÄ???ki cytryny
Wywar:
s??l
cukier do smaku |
FasolkÄ? op??ukaÄ?, namoczyÄ? w zimnej, przegotowanej wodzie, nastÄ?pnego dnia ugotowaÄ? i odcedziÄ?. Warzywa obraÄ?, op??ukaÄ?, ugotowaÄ? ka??de oddzielnie, pokrajaÄ? w paski lub w ma??Ä? kostkÄ?. Jab??ka op??ukaÄ?, zetrzeÄ? na tarce o du??ych okach. Og??rki obraÄ?, zetrzeÄ? na tarce. CebulÄ? pokrajaÄ? drobno. SporzÄ?dziÄ? sos majonezowy wg przepisu ,wymieszaÄ? z warzywami, dodaÄ? soli, cukru (i octu) do smaku. U??o??yÄ? na porcelanowej salaterce, przybraÄ?.
|