50 dkg ogonk??w li??ciowych boÄ?winy
s??l
cukier
1/2 porcji sosu majonezowego
Przybranie:
listki zielonej sa??aty
m??oda czerwona rzodkiewka lub Ä?wiartki pomidor??w
1 jajo |
Li??cie boÄ?winy op??ukaÄ?, ostrym no??em wyciÄ?Ä? ogonki, ogonki ugotowaÄ? wk??adajÄ?c do wrzÄ?cej wody z solÄ? i cukrem, odcedziÄ?, pokrajaÄ? na kawa??ki 2 cm d??ugo??ci. SporzÄ?dziÄ? gÄ?sty sos majonezowy (parÄ? ??y??ek od??o??yÄ? do polania powierzchni BoÄ?winÄ? wymieszaÄ? z sosem, przyprawiÄ?, wy??o??yÄ? na p????misek, wyr??wnaÄ?, polaÄ? rozrzedzonym nieco sosem. P????misek przybraÄ? m??odymi listkami sa??aty przekrajanymi na p????, krÄ???kami jaj i rzodkiewkÄ? albo pomidorami.
|