10 dkg fasoli bia??ej
30 dkg ??ledzi
12 dkg og??rk??w ??wie??ych lub kiszonych
s??l
5 dkg cebuli
cukier
40 dkg ziemniak??w
3 dkg musztardy
20 dkg jab??ek
przybranie sezonowe
3 dkg oleju |
FasolÄ? op??ukaÄ?, namoczyÄ? na noc, ugotowaÄ?, odcedziÄ? (wywar u??yÄ? do zupy). ?šledzie op??ukaÄ?, namoczyÄ?, sprawiÄ?, obraÄ? ze sk??ry, odfiletowaÄ?. Ziemniaki obraÄ?, ugotowaÄ?, pokrajaÄ? w kostkÄ?. Jab??ka, og??rki i ??ledzie pokrajaÄ? w kostkÄ?. CebulÄ? drobno pokrajaÄ?. WymieszaÄ? wszystkie sk??adniki, dodaÄ? soli, musztardy, octu i cukru do smaku. Sa??atkÄ? wy??o??yÄ? na p????misek, przybraÄ?.
|