3 sztuki og??rk??w d??ugich, wÄ?skich
parÄ? ??y??ek sa??atki majonezowej miÄ?snej lub rybnej
s??l
listki sa??aty
4 ??y??ki sosu majonezowego
pomidor do przybrania |
SporzÄ?dziÄ? sa??atkÄ?, nie rozrzedzaÄ? jej, wynie??Ä? na zimno, aby stÄ???a??a. Od??o??yÄ? trochÄ? sosu majonezowego przed wymieszaniem sa??atki. Og??rki op??ukaÄ?, obraÄ?, wydrÄ???yÄ? ??y??eczkÄ?, wnÄ?trze lekko posypaÄ? solÄ?. Og??rki nadziaÄ? sa??atkÄ?, upychajÄ?c dok??adnie ??y??kÄ? i pokrajaÄ? ostrym no??em na porcje 3 cm grubo??ci. P????misek ob??o??yÄ? listkami sa??aty, u??o??yÄ? porcje og??rka przekrojem na wierzch. P????misek przybraÄ? krÄ???kami pomidora. (PowierzchniÄ? wyszprycowaÄ? majonezem, wyciskajÄ?c go przez cienkÄ? tubkÄ?):
|