Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Sma??ona sielawa w kwa??nej zalewie

1 kg sielawy
szklanka utartego chrzanu
10 dag mas??a
5 ??y??ek ??mietany
??y??eczka mÄ?ki
szklanka mleka
2 ??????tka
zÄ?bek czosnku
2 ??y??ki soku cytrynowego
cukier
s??l
olej
OczyszczonÄ? rybÄ? posoliÄ? i zostawiÄ? w ch??odnym miejscu na ok. 2 godz. W tym czasie mo??na przygotowaÄ? zalewÄ?. Mas??o stopiÄ?, dodaÄ? mÄ?kÄ?, lekko zrumieniÄ?, wlaÄ? mleko, dodaÄ? s??l, cukier, utarty chrzan oraz roztarty zÄ?bek czosnku. ChwilÄ? gotowaÄ? na bardzo s??abym ogniu. ??????tka ukrÄ?ciÄ? z odrobinÄ? soli i sokiem cytrynowym. Do gotujÄ?cego siÄ? sosu wlaÄ? ??mietanÄ?; jeszcze raz ? mieszajÄ?c zagotowaÄ?. Na ko??cu dodaÄ? utarte ??????tka i ju?? nie dopu??ciÄ? do zagotowania. WymieszaÄ? i och??odziÄ?. Sielawy opr??szyÄ? mÄ?kÄ? i usma??yÄ? na oleju lub ma??le. U??o??yÄ? na p????misku i polaÄ? przygotowanÄ? zalewÄ?. Potrawa mo??e byÄ? podawana jako przekÄ?ska zimna lub gorÄ?ca.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design