Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
?šled?? "Oslo"

50 dag ??wie??ych ??ledzi
6-10 ziaren pieprzu
listek laurowy
??y??ka octu winnego lub 3-procentowego
pÄ?czek zielonego koperku
??y??ka margaryny
p???? szklanki skondensowanego mleka
s??l
sok z jednej cytryny lub sok cytrynowy z koncentratu
pieprz
?šledzie oczy??ciÄ?, usunÄ?Ä? g??owy, umyÄ?, przeciÄ?Ä? wzd??u??, usunÄ?Ä? krÄ?gos??upy i o??ci i zwinÄ?Ä? po????wki jak rolmopsy, spinajÄ?c drewnianÄ? wyka??aczkÄ?. PrzygotowaÄ? wywar z listka laurowego, kopru, pieprzu i octu. OsoliÄ? i gotowaÄ? w nim rolmopsy przez ok.15 min. W rondelku stopiÄ? margarynÄ?, dodaÄ? skondensowane mleko i dobrze rozmieszaÄ?. PrzyprawiÄ? solÄ?, mielonym pieprzem i sokiem cytrynowym. Ugotowane ??ledzie prze??o??yÄ? na p????misek, zalaÄ? sosem. ?šledzia ?Oslo" podaje siÄ? z ziemniakami z wody suto posypanymi zielonym koperkiem.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design