1 kg dobrego sera,
1 ??y??ka mÄ?ki ziemniaczanej,
1 szklanka cukru,
12 dag mas??a,
6 jaj,
wanilia,
rodzynki,
sk??rka pomara??czowa,
p???? paczki proszku do pieczenia,
ewentualnie czekolada do polania. |
Ser przepu??ciÄ? przez maszynkÄ? i dobrze rozetrzeÄ? z mas??em. ??????tka utrzeÄ? z cukrem do bia??o??ci, ubiÄ? pianÄ? z bia??ek. WymieszaÄ? ser, ??????tka i pianÄ?, dodajÄ?c mÄ?kÄ? ziemniaczanÄ?, ut??uczonÄ? waniliÄ? i proszek do pieczenia. W??o??yÄ? masÄ? do pod??u??nej formy wysmarowanej mas??em i wysypanej tartÄ? bu??kÄ? i wstawiÄ? do gorÄ?cego piekarnika. Piec na jasnoz??oty kolor. Przed wyjÄ?ciem z piekarnika sprawdziÄ? cienkim patyczkiem, czy ju?? jest upieczony. Po ostudzenia sernika mo??na udekorowaÄ? go polewÄ? czekoladowÄ?.
|