Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Paszteciki z m????d??kiem

Ciasto ma??lane:
20 dag mas??a (margaryny)
15 dag mÄ?ki
Ciasto podstawowe:
20 dag
mÄ?ki
p???? jaja
p???? ??y??ki 6-procentowego octu
jajo do smarowania ciasta
Nadzienie:
40 dag m????d??ku
2 ??y??ki t??uszczu
ma??a cebula
jajo
??y??ka ??mietany
s??l
pieprz
PrzygotowaÄ? ciasto francuskie wed??ug przepisu Paszteciki z par??wkami. M????d??ek moczyÄ? w wodzie 30 min., op??ukaÄ?, usunÄ?Ä? b??ony, pokrajaÄ?. CebulÄ? obraÄ?, posiekaÄ?, usma??yÄ? na t??uszczu na jasnoz??oty kolor, w??o??yÄ? m????d??ek i sma??yÄ? 5--8 min. Po??Ä?czyÄ? z jajem i ??mietanÄ?, zasma??yÄ?, dodaÄ? s??l i pieprz. Ciasto wywa??kowaÄ? na grubo??Ä? 0,5 cm, wykrawaÄ? krÄ???ki okrÄ?g??Ä? foremkÄ? lub szklankÄ?. Po??owÄ? krÄ???k??w posmarowaÄ? bia??kiem na ca??ej powierzchni. W po??owie ilo??ci krÄ???k??w wyciÄ?Ä? ??rodki mniejszÄ? foremkÄ? lub kieliszkiem od wina. Powsta??e obrÄ?czki na??o??yÄ? na krÄ???ki, u??o??yÄ? na blasze, och??odziÄ?. PosmarowaÄ? rozmÄ?conym jajem, upiec. Osobno upiec ma??e wyciÄ?te krÄ???ki posmarowane jajem. Po upieczeniu nape??niÄ? paszteciki ciep??ym nadzieniem, przykryÄ? ma??ymi krÄ???kami. Z podanej porcji otrzymuje siÄ? ok. 35 pasztecik??w. PodawaÄ? gorÄ?ce jako przekÄ?skÄ? lub dodatek do zup czystych.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design