Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Paszteciki z kie??basÄ?

Ciasto serowe:
10 dag mÄ?ki,
10 dag ??wie??ego, odci??niÄ?tego twarogu, 10 dag mas??a (margaryny)
jajo do smarowania
s??l
Nadzienie:
30 dag kie??basy serdelowej
2-3 ??y??ki ??mietany
??y??ka musztardy
MÄ?kÄ? przesiaÄ?, posiekaÄ? z t??uszczem, dodaÄ? przetarty przez sito twar??g i s??l. Zagnie??Ä? szybko i pozostawiÄ? na 15 min. w ch??odnym miejscu. Kie??basÄ? umyÄ?, usunÄ?Ä? os??onkÄ?, zemleÄ? w maszynce, dodaÄ? ??mietanÄ? i musztardÄ?; utrzeÄ? na jednolitÄ? masÄ?. Ciasto wywa??kowaÄ? na grubo??Ä? 0,75 cm, wyciÄ?Ä? krÄ???ki, posmarowaÄ? jajem. Na ??rodek ka??dego krÄ???ka nak??adaÄ? ??y??eczkÄ? nadzienie. FormowaÄ? piero??ki, dok??adnie zlepiajÄ?c. U??o??yÄ? na blasze, posmarowaÄ? jajem. Upiec w gorÄ?cym piekarniku na jasnoz??oty kolor. Otrzymuje siÄ? 20-25 pasztecik??w.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design