Ciasto :
12 dag t??uszczu
2 jaja
35 dag cukru
1 szklanka mleka
32 dag mÄ?ki
s??l
1 proszek spulchniajÄ?cy
1 ??y??eczka cynamonu
mas??o do smarowania formy
ga??ka muszkato??owa
Nadzienie:
6 dag mas??a
30 dag cukru pudru
2 ??y??ki kakao
3 ??y??ki zmielonej kawy |
SzczelnÄ? tortownicÄ? posmarowaÄ? mas??em. SporzÄ?dziÄ? ciasto: T??uszcz utrzeÄ?, dodaÄ? po jednym jaju, cukier, mleko, rozetrzeÄ? starannie. DodaÄ? resztÄ? sk??adnik??w, wymieszaÄ? ??opatkÄ?. Ciasto wy??o??yÄ? do tortownicy, upiec (1 godz.) w dobrze ogrzanym piekarniku. SporzÄ?dziÄ? nadzienie: UtrzeÄ? mas??a dodajÄ?c po trochu cukier, kakao i zmielonÄ? kawÄ?. Tort ostudziÄ?, wierzch i boki posmarowaÄ? nadzieniem, przenie??Ä? na 3 no??ach na p????misek tortowy, przybraÄ?.
|