Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Paszteciki z grzybami

Ciasto p????kruche:
30 dag mÄ?ki
9 dag margaryny
2 ??????tka
jajo
2 ??y??ki ??mietany
2 ??y??eczki proszku do pieczenia
p???? jaja do smarowania ciasta
s??l
t??uszcz do wysmarowania blachy
Nadzienie:
6 dag grzyb??w suszonych
2 cebule
??y??ka t??uszczu,
czerstwa bu??ka
1,5 ??y??ki bu??ki tartej
s??l
pieprz
MÄ?kÄ? przesiaÄ? z proszkiem spulchniajÄ?cym, dodaÄ? t??uszcz, posiekaÄ? razem, dodaÄ? ??????tka, jajo, ??mietanÄ? i s??l. Ciasto dok??adnie wyrobiÄ? i och??odziÄ?. Wa??kowaÄ? na grubo??Ä? 0,5 cm, formujÄ?c prostokÄ?t d??ugo??ci 30 cm i szeroko??ci 10 cm. UgotowaÄ? grzyby na nadzienie, usma??yÄ? cebulÄ?, bu??kÄ? namoczyÄ? w wywarze z grzyb??w, odcisnÄ?Ä?. Grzyby i bu??kÄ? zemleÄ? w maszynce, dodaÄ? cebulÄ? i bu??kÄ? tartÄ?, doprawiÄ? solÄ? i pieprzem. Nadzienie w kszta??cie wa??eczka na??o??yÄ? na przygotowane ciasto 2 cm od brzegu, zwinÄ?Ä? ciasno, lekko sp??aszczyÄ?, zrobiÄ? kratkÄ? tÄ?pÄ? stronÄ? no??a. PosmarowaÄ? roztrzepanym jajem, krajaÄ? ostrym no??em w prostokÄ?ty, kwadraty lub romby. U??o??yÄ? na blasze wysmarowanej t??uszczem. Nak??uÄ? widelcem. Piec w dobrze nagrzanym piekarniku. GorÄ?ce zdjÄ?Ä? z blachy, u??o??yÄ? na p????misku. PodawaÄ? do zup czystych lub jako przekÄ?skÄ?.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design