Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Paszteciki z serem tyl??yckim

Ciasto krucho - dro??d??owe:
20 dag mÄ?ki
12 dag margaryny
3 dag dro??d??y
4,5 ??y??ki mleka
p???? ??y??eczki cukru
s??l
jajo do smarowania ciasta
t??uszcz do wysmarowania formy
Nadzienie:
10 dag utartego sera tyl??yckiego (szwajcarskiego)
MÄ?kÄ? przesiaÄ?, dodaÄ? t??uszcz, posiekaÄ?. Dro??d??e rozetrzeÄ? z cukrem i mlekiem, dodaÄ? s??l. Po??Ä?czyÄ? wszystkie sk??adniki, szybko i dok??adnie wyrobiÄ?. Rozwa??kowaÄ? na grubo??Ä? 0,5 cm, krajaÄ? prostokÄ?ty o bokach 6X8 cm. Na ??rodku prostokÄ?t??w po??o??yÄ? utarty ser. ZwijaÄ? w rulony, k??a??Ä? na blasze wysmarowanej t??uszczem; gdy podrosnÄ?, posmarowaÄ? jajem i upiec w dobrze nagrzanym piekarniku. Z podanej ilo??ci sk??adnik??w otrzymuje siÄ? ok. 25 pasztecik??w.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design