Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Kmink??wki

20 dag mÄ?ki
12 dag margaryny
3 dag dro??d??y
4,5 ??y??ki mleka
p???? ??y??eczki cukru
s??l
jajo do smarowania
2 dag kminku.
PrzyrzÄ?dziÄ? ciasto krucho - dro??d??owe wed??ug przepisu Paszteciki z serem tyl??yckim. Ciasto rozwa??kowaÄ? na grubo??Ä? 0,5 cm, wykrawaÄ? krÄ???ki i k??a??Ä? na blasze wysmarowanej t??uszczem. Gdy podrosnÄ?, posmarowaÄ? jajem i posypaÄ? kminkiem z solÄ?. Upiec w dobrze nagrzanym piekarniku na z??oty kolor. Z podanej ilo??ci sk??adnik??w otrzymuje siÄ? ok. 45 pasztecik??w.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design