Ciasto krucho - dro??d??owe:
20 dag mÄ?ki
12 dag margaryny
3 dag dro??d??y
4,5 ??y??ki mleka
p???? ??y??eczki cukru
jajo do smarowania
Nadzienie:
25 dag wÄ?tr??bki cielÄ?cej
6 dag s??oniny
ma??a cebula
s??l
pieprz |
WÄ?tr??bkÄ? op??ukaÄ?, zdjÄ?Ä? b??onÄ?, pokrajaÄ? w cienkie plastry. S??oninÄ? pokrajaÄ? na drobne kawa??ki, cebulÄ? w krÄ???ki. Wszystkie sk??adniki w??o??yÄ? do rondelka, wlaÄ? 2-3 ??y??ki wody, dusiÄ? 10-15 min., podlewajÄ?c wodÄ?. NastÄ?pnie drobno posiekaÄ?, dodaÄ? s??l i pieprz. PrzygotowaÄ? ciasto krucho - dro??d??owe wed??ug przepisu Paszteciki z serem tyl??yckim. FormowaÄ? paszteciki, nadziewajÄ?c je wÄ?tr??bkÄ?, jak paszteciki z kapustÄ? i miÄ?sem, oraz upiec w gorÄ?cym piekarniku. Z podanych sk??adnik??w otrzymuje siÄ? 25-30 pasztecik??w.
|