Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Paszteciki z kie??basÄ? lub pasztetem

Ciasto nale??nikowe:
jajo
p???? szklanki mleka
12 dag mÄ?ki
sk??rka ze s??oniny
s??l

Nadzienie:
25 dag kie??basy serdelowej (pasztetu)
??y??ka musztardy
3-4 ??y??ki ??mietany (wywaru)
t??uszcz do sma??enia
PrzygotowaÄ? ciasto nale??nikowe wed??ug przepisu Paszteciki z miÄ?sem. Kie??basÄ? serdelowÄ? op??ukaÄ?, zalaÄ? wrzÄ?cÄ? wodÄ?, zagotowaÄ?, odstawiÄ? na 20 min., och??odziÄ?, obraÄ? z os??onki, zemleÄ? w maszynce, dodaÄ? ??mietanÄ? lub wywar i musztardÄ?; utrzeÄ? na jednolitÄ? masÄ?. Nadzieniem smarowaÄ? nale??niki, sk??adaÄ? na p???? i jeszcze raz na p????, tak jak siÄ? sk??ada chusteczki. Nale??niki zrumieniÄ? z obu stron na silnie rozgrzanym t??uszczu. U??o??yÄ? na okrÄ?g??ym p????misku, przybraÄ? zieleninÄ? i krÄ???kami pomidor??w. Z porcji tej otrzymuje siÄ? 10-12 nale??nik??w. Zamiast kie??basy mo??na u??yÄ? pasztet rozrzedzony wywarem. PodawaÄ? do zup czystych, jako gorÄ?cÄ? przekÄ?skÄ? lub podstawowe danie.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design