10 kromek bu??ki (1/3 d??ugiej bu??ki kanapkowej)
6 dag sera szwajcarskiego
10 grubych krÄ???k??w ??wie??ych pomidor??w (3 du??e szt.)
10 dag pasty ??ledziowej
2 ??y??ki t??uszczu |
Bu??kÄ? cienko okroiÄ? z wierzchniej sk??rki, pokrajaÄ? na kromki grubo??ci 1 cm, smarowaÄ? cienko pastÄ? ??ledziowÄ?, na kt??rÄ? k??a??Ä? gruby krÄ???ek ??wie??ego jÄ?drnego pomidora. Z wierzchu posypaÄ? utartym serem. Uk??adaÄ? na blasze posmarowanej grubo t??uszczem. WstawiÄ? do mocno nagrzanego piekarnika na 10 min. GorÄ?ce grzanki u??o??yÄ? na okrÄ?g??ym p????misku, przybraÄ? naciÄ? pietruszki.
|