Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Grzanki z pieczarkami

12 kromek bu??ki (1/3 d??ugiej bu??ki kanapkowej)
2,5 ??y??ki margaryny,
25 dag pieczarek
ma??a cebula
??y??ka mÄ?ki
jajo
2-3 ??y??ki ??mietany (??mietanki)
3 dag sera szwajcarskiego
s??l
pieprz
Bu??kÄ? cienko obranÄ? ze sk??rki pokrajaÄ? na kromki grubo??ci 1 cm. Sp??d ka??dej kromki posmarowaÄ? cienko margarynÄ?. Pieczarki oczy??ciÄ?, przyciÄ?Ä? trzony, dok??adnie op??ukaÄ? (starsze kapelusze obraÄ? ze sk??rki), pokrajaÄ? w cienkie plasterki. CebulÄ? obraÄ?, pokrajaÄ? w drobnÄ? kostkÄ? (aby usunÄ?Ä? ostry smak cebuli, mo??na jÄ? sparzyÄ? wrzÄ?cÄ? wodÄ?), w??o??yÄ? na rozgrzany t??uszcz, usma??yÄ? na z??oty kolor, dodaÄ? pieczarki, lekko posoliÄ?, wlaÄ? 3-4 ??y??ki wody, dusiÄ? 20 min. Wyparowany sos uzupe??niÄ? wodÄ?. Pieczarki zdjÄ?Ä? z ognia, opr??szyÄ? mÄ?ka, dodaÄ? ??mietankÄ? lub ??mietanÄ?, doprawiÄ? do smaku solÄ? i pieprzem, po??Ä?czyÄ? z rozmieszanym jajem. ChwilÄ? ogrzewaÄ?, ciÄ?gle mieszajÄ?c, nastÄ?pnie trochÄ? och??odziÄ?. Na grzanki, u??o??one posmarowanÄ? stronÄ? na blasze, nak??adaÄ? z wierzchu pieczarki i posypaÄ? obficie utartym serem. WstawiÄ? do gorÄ?cego piekarnika na 8-10 min. PodawaÄ? jako gorÄ?cÄ? przekÄ?skÄ?. PotrawÄ? mo??na przyrzÄ?dziÄ? nieco inaczej: na grzanki ob??o??one masÄ? pieczarkowÄ? po??o??yÄ? jaja sadzone, lekko ??ciÄ?te. Z wierzchu posypaÄ? utartym serem tyl??yckim lub szwajcarskim i zapiec w gorÄ?cym piekarniku.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design