Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Grzanki z jajem

5-6 toast??w
5-6 jaj
5-6 grubych, du??ych krÄ???k??w pomidor??w
2,5 ??y??ki margaryny
3 dag sera tyl??yckiego
3-4 ??y??ki ??mietany
s??l
pieprz
PrzyrzÄ?dziÄ? toasty (grzanki rumienione bez t??uszczu). Usma??yÄ? jaja sadzone na patelni na rozgrzanym t??uszczu. KrÄ???ki pomidor??w kr??tko zasma??yÄ?, posoliÄ?. Na toastach uk??adaÄ? krÄ???ki pomidor??w, nastÄ?pnie k??a??Ä? jaja sadzone, doprawiÄ? solÄ? i pieprzem. Do pozosta??ego t??uszczu wlaÄ? ??mietanÄ?, zagotowaÄ?, posoliÄ? i sosem tym oblaÄ? po wierzchu grzanki z jajami. PodawaÄ? jako gorÄ?cÄ? przekÄ?skÄ?. Jaja mo??na posypaÄ? utartym serem. Mo??na r??wnie?? na talarki pomidor??w k??a??Ä? zrumienione plastry wÄ?dzonego boczku, szynki albo kie??basy szynkowej i na nich po??o??yÄ? jaja sadzone.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design