8-10 kromek bu??ki
??y??ka margaryny
1 kg wo??owych ko??ci szpikowych,
20 dag selera
5 dag sera tyl??yckiego
s??l |
Ko??ci wyp??ukaÄ?, w??o??yÄ? do wrzÄ?cej wody i gotowaÄ?, a?? szpik bÄ?dzie miÄ?kki. Seler oczy??ciÄ?, op??ukaÄ? i ugotowaÄ?, wk??adajÄ?c go do wrzÄ?tku pod koniec gotowania ko??ci. Z bu??ki przygotowaÄ? grzanki w spos??b podany w przepisie Grzanki z pieczarkami. Selery pokrajaÄ? w paseczki, u??o??yÄ? na grzankach, posypaÄ? utartym serem i zapiec w gorÄ?cym piekarniku. Szpik wyjÄ?Ä? z ko??ci, przybraÄ? nim zapieczone grzanki, posoliÄ?, ponownie wstawiÄ? na chwilÄ? do piekarnika, aby szpik zagrza?? siÄ?.
|