Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Kanapki z wÄ?dlinÄ?

10 dag gotowanej szynki lub innej wÄ?dliny (pokrajanej w cienkie, szerokie plastry, dajÄ?ce siÄ? zwinÄ?Ä? w rulon)
og??rek kwaszony (2-3 korniszony)
??y??eczka utartego chrzanu
jajo
2 ??y??ki ??mietany
s??l
cukier
ocet
Utarty chrzan wymieszaÄ? ze ??mietanÄ?, posoliÄ?, dodaÄ? cukier i ocet do smaku. Ugotowane na twardo jajo obraÄ? i pokrajaÄ? wzd??u?? w plasterki. Plasterki szynki zwinÄ?Ä? w d??ugi, p??aski rulon i u??o??yÄ? wzd??u?? jednego brzegu plastra bu??ki. Na pozosta??Ä? powierzchniÄ? bu??ki na??o??yÄ? przygotowanÄ? masÄ? chrzanowÄ?, wyr??wnaÄ? no??em i u??o??yÄ? na niej wzd??u?? drugiego brzegu bu??ki pod??u??ne plasterki jaja; po??rodku przybraÄ? pokrajanym w talarki og??rkiem lub korniszonami. Tak ob??o??ony plaster bu??ki pokrajaÄ? w poprzek na 6-8 kawa??k??w.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design