15 dag twarogu
2 ??y??ki ??mietany
4 ??y??eczki posiekanego szczypiorku
2 jaja
s??l
pieprz |
Jaja ugotowaÄ? na twardo, obraÄ? i pokrajaÄ? w Ä?wiartki. Twar??g utrzeÄ? ze ??mietanÄ? na gÄ?stÄ? masÄ?, posoliÄ? i wymieszaÄ? z po??owÄ? posiekanego szczypiorku. Na dw??ch plastrach chleba u??o??yÄ? wzd??u?? obu krawÄ?dzi warstwÄ? masy twarogowej, pozostawiajÄ?c po??rodku plastr??w wolny pas, na kt??rym u??o??yÄ? Ä?wiartki jaj posypane pieprzem. MasÄ? twarogowÄ? wyr??wnaÄ? no??em i posypaÄ? resztÄ? posiekanego szczypiorku. Ka??dy plaster pokrajaÄ? na 3-4 kawa??ki.
|