0,5 kg chleba razowego (sitkowego) z formy
7,5 dag mas??a
kilka listk??w zielonej sa??aty
2 strÄ?ki czerwonej papryki |
Z po??owy (przeciÄ?tego wzd??u??) bochenka chleba okrajaÄ? ostrym no??em sk??rkÄ? i uformowaÄ? s??upek d??ugo??ci ok. 18 cm, wysoko??ci ok. 6 cm i szeroko??ci ok. 4,5 cm. S??upek przeciÄ?Ä? poziomo na 6 plastr??w grubo??ci ok. 1 cm, kt??re posmarowaÄ? mas??em (2 plastry posmarowaÄ? nieco grubiej). Listki sa??aty zwinÄ?Ä? ??ci??le w rulon, kt??ry pokrajaÄ? w poprzek na bardzo cienkie, d??ugie pasemka. Posmarowane plastry chleba ob??o??yÄ? trzema podanymi ni??ej odmianami sk??adnik??w.
|