Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Przygotowanie chleba pod r????ne odmiany kanapek

0,5 kg chleba razowego (sitkowego) z formy
7,5 dag mas??a
kilka listk??w zielonej sa??aty
2 strÄ?ki czerwonej papryki
Z po??owy (przeciÄ?tego wzd??u??) bochenka chleba okrajaÄ? ostrym no??em sk??rkÄ? i uformowaÄ? s??upek d??ugo??ci ok. 18 cm, wysoko??ci ok. 6 cm i szeroko??ci ok. 4,5 cm. S??upek przeciÄ?Ä? poziomo na 6 plastr??w grubo??ci ok. 1 cm, kt??re posmarowaÄ? mas??em (2 plastry posmarowaÄ? nieco grubiej). Listki sa??aty zwinÄ?Ä? ??ci??le w rulon, kt??ry pokrajaÄ? w poprzek na bardzo cienkie, d??ugie pasemka. Posmarowane plastry chleba ob??o??yÄ? trzema podanymi ni??ej odmianami sk??adnik??w.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design