Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Kanapki mieszane
Kanapki mieszane przygotowuje siÄ? z r????nego rodzaju pieczywa (bu??ka, chleb pytlowy, razowy lub sitkowy), o rozmaitej wielko??ci i kszta??cie. PodawaÄ? je mo??na zar??wno jako jedynÄ? przekÄ?skÄ?, jak i w zestawieniu z innymi przekÄ?skami. Mo??na je przygotowaÄ? w postaci jedno- lub wielosk??adnikowych kanapek; wykonanie tych ostatnich jest bardzo pracoch??onne. Sk??adniki g????wne i dodatkowe kanapek mieszanych, a tak??e przybranie p????misk??w, na kt??rych sÄ? podawane, dobiera siÄ? zale??nie od pory roku, wykorzystujÄ?c r????norodne sezonowe produkty i nowalijki. Przepisy ujÄ?te sÄ? w grupy zale??nie od u??ytych sk??adnik??w; przygotowanie pieczywa podano przy poszczeg??lnych grupach. Z podanych sk??adnik??w otrzymuje siÄ? 8 kanapek o wielko??ci zale??nej od rodzaju pieczywa. Najlepiej przygotowaÄ? je w trzech odmianach. Kanapki mieszane podaje siÄ? na prostokÄ?tnej tacy lub p??askim d??ugim p????misku, uk??adajÄ?c je odmianami w rzÄ?dy. Miejsca miÄ?dzy rzÄ?dami dekoruje siÄ?: przy kanapkach wiosennych - zielonÄ? sa??atÄ? lub naciÄ? pietruszki, przy letnich- sa??atÄ? i paprykÄ?, przy jesiennych - sa??atÄ?, paprykÄ? lub paskami czerwonej papryki, a przy kanapkach zimowych mo??na m. in. wykorzystaÄ? jarmu??. Kanapki na chlebie pytlowym, razowym lub sitkowym, kt??re stanowiÄ? odrÄ?bnÄ? grupÄ?, mo??na podaÄ? przybrane ka??dym z sezonowych produkt??w, dostosowanym do sk??adnika g????wnego.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design