15 dag twarogu
2 ??y??ki ??mietany
pÄ?czek rzodkiewek
3-4 ??y??eczki posiekanego szczypiorku
s??l |
Rzodkiewki umyÄ?, odciÄ?Ä? ogonki, op??ukaÄ? i pokrajaÄ? w cienkie plasterki (wiÄ?ksze plasterki przeciÄ?Ä? na po??owÄ?). M??ode zielone listki rzodkiewki po op??ukaniu posiekaÄ?. Twar??g, Ä? przygotowanych plasterk??w rzodkiewki, posiekane listki i 2 ??y??eczki szczypiorku wymieszaÄ? ze ??mietanÄ? na gÄ?stÄ? masÄ?, posoliÄ? do smaku i u??o??yÄ? r??wnÄ? warstwÄ? na o??miu kromkach bu??ki. Na wierzchu masy u??o??yÄ? resztÄ? plasterk??w rzodkiewki i posypaÄ? pozosta??ym szczypiorkiem. PrzygotowaÄ? bezpo??rednio przed podaniem.
|