Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
BISZKOPT CHI??SKI

20 dag mas??a
4 ??????tka
12 dag cukru pudru
4 bia??ka (piana)
13 dag mÄ?ki pszennej
1 dag mas??a do smarowania formy
12 dag mÄ?ki ziemniaczanej
1/2 proszku spulchniajÄ?cego
2 kopiaste ??y??ki mielonej kawy palonej
Mas??o ucieraÄ?, dodajÄ?c po 1 ??????tku i po trochu cukru, wymieszaÄ? z kawÄ? i proszkiem spulchniajÄ?cym. UbiÄ? bia??ka na pianÄ?, wymieszaÄ? z masÄ? ??????tkowÄ? i mÄ?kÄ?. Biszkopt wy??o??yÄ? do d??ugiej, wÄ?skiej, dobrze wysmarowanej mas??em formy keksowej i upiec w piekarniku niezbyt gorÄ?cym (ok. 40 min.).
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design