20 dag mas??a
4 ??????tka
12 dag cukru pudru
4 bia??ka (piana)
13 dag mÄ?ki pszennej
1 dag mas??a do smarowania formy
12 dag mÄ?ki ziemniaczanej
1/2 proszku spulchniajÄ?cego
2 kopiaste ??y??ki mielonej kawy palonej |
Mas??o ucieraÄ?, dodajÄ?c po 1 ??????tku i po trochu cukru, wymieszaÄ? z kawÄ? i proszkiem spulchniajÄ?cym. UbiÄ? bia??ka na pianÄ?, wymieszaÄ? z masÄ? ??????tkowÄ? i mÄ?kÄ?. Biszkopt wy??o??yÄ? do d??ugiej, wÄ?skiej, dobrze wysmarowanej mas??em formy keksowej i upiec w piekarniku niezbyt gorÄ?cym (ok. 40 min.).
|