Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Przygotowanie chleba pytlowego pod kanapki

P???? bochenka chleba pytlowego, np. ??Ä?czyckiego (35 dag)
2,5 ??y??ki mas??a
kilka listk??w sa??aty (naÄ? pietruszki)
4 strÄ?ki czerwonej papryki
Sk??rkÄ? z chleba okroiÄ? no??em, chleb pokrajaÄ? w plastry grubo??ci ok. 0,5 cm. Z plastr??w u??o??onych po kilka (jeden na drugim) wykrawaÄ? prostokÄ?tne kromki. Ka??da partia wykrawanych jednocze??nie kromek powinna mieÄ? jednakowe wymiary. Ni??ej podane ilo??ci sk??adnik??w wystarczajÄ? do przygotowania 30 kanapek o wymiarach 5X6 cm; 20 przygotowanych kromek posmarowaÄ? mas??em, 10 pozostawiÄ? nie smarowanych. Na ka??dych dziesiÄ?ciu kromkach u??o??yÄ? jednÄ? z trzech odmian sk??adnik??w.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design