5 dag chudego boczku
10 dag bryndzy
og??rek kwaszony
2 ??y??eczki posiekanego szczypiorku
sproszkowana papryka |
Boczek pokrajaÄ? na 8 cienkich plastr??w, kt??re rozp??aszczyÄ? no??em na drewnianej deseczce nadajÄ?c im pod??u??ny kszta??t. Og??rek obraÄ? i pokrajaÄ? sko??nie na 10 plastr??w, z ka??dego wyciÄ?Ä? tr??jkÄ?cik, skrawki posiekaÄ?. Na boku kromki uformowaÄ? g??rkÄ? z bryndzy. Ka??dy plasterek boczku zwinÄ?Ä? w lu??nÄ? spiralÄ? i u??o??yÄ? na kromce, z jednej strony wciskajÄ?c go nieco w bryndzÄ?. Pozosta??Ä? powierzchniÄ? kromki przybraÄ? posiekanym og??rkiem, a tr??jkÄ?cik og??rka ustawiÄ? pochy??o w bryndzy. BryndzÄ? opr??szyÄ? posiekanym szczypiorkiem, a boczek - paprykÄ?.
|