Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
KEKS Z CIASTA PIASKOWEGO

8 ??????tek
wanilia
30 dag cukru pudru
sk??rka cytrynowa
26 dag mÄ?ki
5 dag rodzynk??w
24 dag mas??a
10 dag sk??rki pomara??czowej
8 bia??ek
10 dag orzech??w w??oskich
PrzygotowaÄ? rodzynki, pokrajaÄ? sk??rkÄ? pomara??czowÄ?, orzechy; bakalie opr??szyÄ? mÄ?kÄ?, aby nie opad??y na sp??d ciasta. UtrzeÄ? mas??o i dodajÄ?c po trochu cukier i po jednym ??????tku, startÄ? waniliÄ? i sk??rkÄ? cytrynowÄ?. UbiÄ? pianÄ? i po??owÄ? wymieszaÄ? z masÄ? ma??lanÄ?. DodaÄ? mÄ?kÄ?, bakalie, resztÄ? piany, ciasto lekko wymieszaÄ?, w??o??yÄ? do formy keksowej starannie wysmarowanej mas??em i opr??szonej mÄ?kÄ?. Ciasto wstawiÄ? do miernie nagrzanego piekarnika i upiec (45 min.). Po wyjÄ?ciu chwilÄ? pozostawiÄ? w formie, a p????niej ostro??nie wy??o??yÄ? i ostudziÄ?. KrajaÄ? po kilku godzinach po upieczeniu.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design