Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Kanapki z koreczkami anchois i jajami

Puszka koreczk??w anchois (ok. 6 dag)
2 jaja
2 ??y??ki majonezu
??y??ka musztardy
Ugotowane na twardo jaja obraÄ? i z ka??dego wykrajaÄ? po 5 plasterk??w, ze ??rodka kt??rych wyjÄ?Ä? ??????tka, nie rozrywajÄ?c obrÄ?czek z bia??ka. ??????tka posiekaÄ?, wymieszaÄ? z majonezem, u??o??yÄ? na kromkach i wyr??wnaÄ?. Na ??rodek ka??dej kanapki po??o??yÄ? obrÄ?czkÄ? z bia??ka, posmarowaÄ? jÄ? odrobinÄ? musztardy, a na niej po??o??yÄ? koreczek. Zamiast koreczk??w anchois mo??na zastosowaÄ? kilki z konserwy. Po wyjÄ?ciu z puszki i osÄ?czeniu ka??dÄ? kilkÄ? nale??y oczy??ciÄ?, tj. odciÄ?Ä? g????wkÄ? i ogonek, a ze ??rodka usunÄ?Ä? wnÄ?trzno??ci. Oczyszczone kilki zwinÄ?Ä? w krÄ???ki; wiÄ?ksze uprzednio rozciÄ?Ä? wzd??u?? grzbietu na 2 czÄ???ci.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design