Puszka koreczk??w anchois (ok. 6 dag)
2 jaja
2 ??y??ki majonezu
??y??ka musztardy |
Ugotowane na twardo jaja obraÄ? i z ka??dego wykrajaÄ? po 5 plasterk??w, ze ??rodka kt??rych wyjÄ?Ä? ??????tka, nie rozrywajÄ?c obrÄ?czek z bia??ka. ??????tka posiekaÄ?, wymieszaÄ? z majonezem, u??o??yÄ? na kromkach i wyr??wnaÄ?. Na ??rodek ka??dej kanapki po??o??yÄ? obrÄ?czkÄ? z bia??ka, posmarowaÄ? jÄ? odrobinÄ? musztardy, a na niej po??o??yÄ? koreczek. Zamiast koreczk??w anchois mo??na zastosowaÄ? kilki z konserwy. Po wyjÄ?ciu z puszki i osÄ?czeniu ka??dÄ? kilkÄ? nale??y oczy??ciÄ?, tj. odciÄ?Ä? g????wkÄ? i ogonek, a ze ??rodka usunÄ?Ä? wnÄ?trzno??ci. Oczyszczone kilki zwinÄ?Ä? w krÄ???ki; wiÄ?ksze uprzednio rozciÄ?Ä? wzd??u?? grzbietu na 2 czÄ???ci.
|