30 dag sera odci??niÄ?tego,
2 ??y??eczki mÄ?ki pszennej,
1 szklanka cukru pudru,
12 dag mas??a,
8 jaj,
1 pomara??cza,
1 paczka cukru waniliowego,
10 dag obranych migda????w,
5 gorzkich migda????w. |
Mas??o, cukier i ser utrzeÄ? na jednolitÄ? masÄ?. WbijajÄ?c ??????tka po jednym silnie ucieraÄ? przez 1 godzinÄ?. DodaÄ? pokrajane migda??y, sk??rkÄ? i sok z pomara??czy, cukier waniliowy, ca??o??Ä? wymieszaÄ?. Przed w??o??eniem do formy dodaÄ? mÄ?kÄ?, sztywno ubitÄ? pianÄ? i wymieszaÄ?. W??o??yÄ? masÄ? do formy wysmarowanej t??uszczem i wysypanej przesianÄ? tartÄ? bu??kÄ?. Piec do 40 minut na jasnoz??ocisty kolor.
|