2 jaja
2 dag migda????w
10 dag cukru pudru
2 dag rodzynk??w
10 dag mÄ?ki
1 dag mas??a do formy
2 dag cukru z waniliÄ? do posypania |
PokrajaÄ? migda??y w pod??u??ne paski i zmieszaÄ? z op??ukanymi rodzynkami. WybiÄ? jaja ze skorupek i utrzeÄ? z cukrem, dodajÄ?c po trochu mÄ?kÄ?. PosmarowaÄ? blaszkÄ?, na blaszkÄ? wylaÄ? ciasto, rozsmarowaÄ? na grubo??Ä? 3 mm, powierzchniÄ? ciasta posypaÄ? migda??ami i rodzynkami, ciasto upiec w gorÄ?cym piekarniku, szybko, aby nie wysch??o. Po zrumienieniu wyjÄ?Ä? z piekarnika, natychmiast pokrajaÄ? na kawa??ki 4 X 4 cm, opr??szyÄ? cukrem z waniliÄ?, szybko i ostro??nie wyjmowaÄ? z blaszki no??em, zanim ciasto ostygnie i zacznie siÄ? kruszyÄ?.
|