Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Pasta z wÄ?tr??bki

20 dag wÄ?tr??bki
2 ??y??ki smalcu
5 dag sera ??????tego (tyl??ycki, trapist??w)
??y??ka ??mietany
s??l
pieprz
WÄ?tr??bkÄ? op??ukaÄ?, obraÄ? z ??y?? i b??on, pokrajaÄ? na kawa??ki, obsma??yÄ? na smalcu i po podlaniu ??y??kÄ? dusiÄ? kilka minut. Gdy ostygnie, zemleÄ? w maszynce razem z sosem do duszenia. Ser utrzeÄ? na tarce i wymieszaÄ? dok??adnie ze zmielonÄ? wÄ?tr??bkÄ?, dodajÄ?c tyle ??mietany, aby otrzymaÄ? gÄ?stÄ? masÄ?. PosoliÄ? i dodaÄ? pieprz do smaku.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design