|
Kanapki mozaikowe
|
Do przygotowania kanapek mozaikowych mo??na wykorzystaÄ? resztki potraw miÄ?snych, wÄ?dlin oraz skrawki miÄ?sa, og??rk??w i jaj, pozosta??ych podczas przyrzÄ?dzania innych kanapek. Kanapki mozaikowe sÄ? to plastry bulki grubo??ci ok. 0,5 cm, ze ??rodka kt??rych usuniÄ?to miÄ???sz i zastÄ?piono go masÄ? przyrzÄ?dzonÄ? z r????nych sk??adnik??w. Przygotowuje siÄ? je z d??ugich bu??ek pszennych; z jednej bu??ki mo??na zrobiÄ? ok. 36 kanapek, tj. ilo??Ä? wystarczajÄ?cÄ? na 6 os??b, je??eli kanapki te majÄ? stanowiÄ? jedynÄ? przekÄ?skÄ?. Przy podawaniu w zestawieniu z innymi przekÄ?skami kanapki przygotowane z jednej bu??ki wystarczÄ? na 10-12 os??b.
|
|
|