Kuchnia wÄ?gierska
70 g mas??a
pieprz
2 ??y??ki mÄ?ki
1 ??y??eczka posiekanej zielonej pietruszki
1/2 fili??anki mleka
6 jaj
60 g drobno pokrojonej wÄ?dzonej szynki
3 du??e gotowane ziemniaki mas??o
utarty parmezan |
70 g mas??a utrzeÄ? na jednolitÄ? masÄ?, wymieszaÄ? z mÄ?kÄ? i zalaÄ? mlekiem. Gotowane ziemniaki przetrzeÄ? przez sito, wymieszaÄ? z ??????tkami, szynkÄ?, zielonÄ? pietruszkÄ?, ubitymi bia??kami i mas??em z mlekiem, dodaÄ? soli i pieprzu. MasÄ? w??o??yÄ? do formy wysmarowanej mas??em i gotowaÄ? na parze 1 godz. i 15 min. Przed podaniem polaÄ? pudding roztopionym mas??em i posypaÄ? utartym parmezanem.
|