Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Pudding balato??ski

Kuchnia wÄ?gierska
70 g mas??a
pieprz
2 ??y??ki mÄ?ki
1 ??y??eczka posiekanej zielonej pietruszki
1/2 fili??anki mleka
6 jaj
60 g drobno pokrojonej wÄ?dzonej szynki
3 du??e gotowane ziemniaki mas??o
utarty parmezan
70 g mas??a utrzeÄ? na jednolitÄ? masÄ?, wymieszaÄ? z mÄ?kÄ? i zalaÄ? mlekiem. Gotowane ziemniaki przetrzeÄ? przez sito, wymieszaÄ? z ??????tkami, szynkÄ?, zielonÄ? pietruszkÄ?, ubitymi bia??kami i mas??em z mlekiem, dodaÄ? soli i pieprzu. MasÄ? w??o??yÄ? do formy wysmarowanej mas??em i gotowaÄ? na parze 1 godz. i 15 min. Przed podaniem polaÄ? pudding roztopionym mas??em i posypaÄ? utartym parmezanem.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design