Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Pudding ze skorzonery

Kuchnia wÄ?gierska
500 g skorzonery
pieprz
1 bu??ka
sok z 1/2 cytryny
mleko
40 g mas??a
s??l
tarta bu??ka
SkorzonerÄ? obraÄ?, ugotowaÄ? w osolonej wodzie z dodatkiem soku z cytryny, odsÄ?czyÄ?, przetrzeÄ? przez sito podobnie jak namoczonÄ? w mleku i wyci??niÄ?tÄ? bu??kÄ?. OtrzymanÄ? masÄ? po dodaniu soli, pieprzu, mas??a, ??????tek i piany z bia??ek dok??adnie wyrobiÄ? i gotowaÄ? ok. 1 godz. na parze w formie wysmarowanej mas??em i posypanej tartÄ? bu??kÄ?.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design