Kuchnia wÄ?gierska
4 jaja
2 ??y??ki mÄ?ki
3 ??y??ki utartego parmezanu
100 g drobno pokrojonej wÄ?dzonej szynki
5 ??y??ek kwa??nej ??mietany |
Bia??ka ubiÄ? na sztywnÄ? pianÄ? i wymieszaÄ? z 3 ??????tkami, potem dodaÄ? utarty parmezan, 2 ??y??ki kwa??nej ??mietany i mÄ?kÄ?. Usma??yÄ? na nat??uszczonej patelni i zsunÄ?Ä? na deskÄ? posypanÄ? utartym parmezanem. Drobno pokrajanÄ? szynkÄ? wymieszaÄ? z 1 ??????tkiem i 3 ??y??kami kwa??nej ??mietany i masÄ? tÄ? pokryÄ? powierzchniÄ? omletu. Omlet zwinÄ?Ä? w rulonik i pokroiÄ? na krÄ???ki grubo??ci palca. PodawaÄ? na gorÄ?co.
|