Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Tort p??rk??lt

Kuchnia wÄ?gierska
300 g makaronu (nitki)
s??l
300 g wieprzowego p??rk??ltu
30 g t??uszczu
Makaron ugotowaÄ? w osolonej wodzie, odcedziÄ? i wymieszaÄ? z rozpuszczonym t??uszczem. Po??owa tego makaronu stanowi pierwszÄ? warstwÄ?, jakÄ? nape??niamy ??aroodporne naczynie wysmarowane t??uszczem. Na to jako drugÄ? warstwÄ? nak??adamy wieprzowy p??rk??lt i przykrywamy go drugÄ? po??owÄ? masy makaronowej. "Tort" pieczemy w piekarniku na z??oty kolor.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design