Kuchnia wÄ?gierska
6 rogalik??w (bu??ek)
s??l
6 jaj
pieprz
150 g mas??a
mleko
6 ??y??ek tartego parmezanu
mas??o
1 pÄ?czek zielonej pietruszki
tarty ser |
Rogaliki namoczyÄ? w mleku, wycisnÄ?Ä?, przetrzeÄ? przez sito, potem wyrobiÄ? na jednolitÄ? masÄ? z jajami, mas??em, utartym parmezanem i drobno pokrajanÄ? zielonÄ? pietruszkÄ?, posoliÄ? i przyprawiÄ? pieprzem. MasÄ? zsunÄ?Ä? na bia??e p????tno posmarowane mas??em i r??wnomiernie roz??o??yÄ?, zwinÄ?Ä? w rulon i jak szynkÄ? okrÄ?ciÄ? sznurkiem. GotowaÄ? w p????tnie w wodzie przez 2 godz. Potem usunÄ?Ä? sznurek i p????tno, odsÄ?czyÄ?, pokroiÄ?, u??o??yÄ? na p????misku, polaÄ? gorÄ?cym mas??em i posypaÄ? tartym serem.
|