Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Szparagi z truflami

Kuchnia wÄ?gierska
1 kg szparag??w
1/2 fili??anki bia??ego wina
s??l
1 /2 fili??anki soku z cytryny
1 ??y??eczka cukru
1 ??y??eczka posiekanej zielonej pietruszki
30-40 g trufli
wywar z miÄ?sa
70 g mas??a
Oczyszczone szparagi ugotowaÄ? w lekko osolonej i ocukrzonej wodzie, odsÄ?czyÄ? i dolne czÄ???ci pokroiÄ? w krÄ???ki grubo??ci 1 cm: G????wki szparag??w u??o??yÄ? w wianuszek na brzegu talerza, tak aby trochÄ? wystawa??y na zewnÄ?trz. Trufle pokroiÄ? w cienkie plasterki i udusiÄ? a ma??le, dodaÄ? wywar z miÄ?sa, wino, zielonÄ? pietruszkÄ? i sok z cytryny. MasÄ? tÄ? razem z krÄ???kami szparag??w w??o??yÄ? na talerz w ??rodek wcze??niej u??o??onego wianuszka.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design