Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Szparagi wed??ug przepisu wiejskiej dziewczyny

Kuchnia wÄ?gierska
1 kg szparag??w
wywar z miÄ?sa
s??l
1/2 ??y??ki drobno posiekanej zielonej pietruszki
1 ??y??eczka cukru
50 g mas??a
1 fili??anka kwa??nej ??mietany
Oczyszczone szparagi ugotowaÄ? na p???? miÄ?kko w osolonej i ocukrzonej wodzie i odcedziÄ?. PietruszkÄ? dodaÄ? do stopionego mas??a, zalaÄ? 1-2 fili??ankami wywaru, w??o??yÄ? szparagi i gotowaÄ? do miÄ?kko??ci. WymieszaÄ? z kwa??nÄ? ??mietanÄ? i podaÄ? na st????.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design