Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Kalarepa ?? la szparagi

Kuchnia wÄ?gierska
8 kalarepek
wywar z miÄ?sa
s??l
1 ??y??ka posiekanej zielonej pietruszki
80 g mas??a
1 ??????tko
2 ??y??ki mÄ?ki
4 ??y??ki kwa??nej ??mietany
Kalarepki oczy??ciÄ?, pokroiÄ? w paski i ugotowaÄ? w osolonej wodzie. PrzyrzÄ?dziÄ? zasma??kÄ? z mas??a i mÄ?ki, zalaÄ? jÄ? wywarem z miÄ?sa oraz wodÄ?, w kt??rej gotowa??y siÄ? kalarepki. ??????tko wymieszaÄ? z kwa??nÄ? ??mietanÄ? i zielonÄ? pietruszkÄ?, po??Ä?czyÄ? z gorÄ?cym sosem i zalaÄ? nim odcedzone paski kalarepki.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design