Kuchnia wÄ?gierska
8 kalarepek
wywar z miÄ?sa
s??l
1 ??y??ka posiekanej zielonej pietruszki
80 g mas??a
1 ??????tko
2 ??y??ki mÄ?ki
4 ??y??ki kwa??nej ??mietany |
Kalarepki oczy??ciÄ?, pokroiÄ? w paski i ugotowaÄ? w osolonej wodzie. PrzyrzÄ?dziÄ? zasma??kÄ? z mas??a i mÄ?ki, zalaÄ? jÄ? wywarem z miÄ?sa oraz wodÄ?, w kt??rej gotowa??y siÄ? kalarepki. ??????tko wymieszaÄ? z kwa??nÄ? ??mietanÄ? i zielonÄ? pietruszkÄ?, po??Ä?czyÄ? z gorÄ?cym sosem i zalaÄ? nim odcedzone paski kalarepki.
|