Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
MAZUREK CYGA??SKI

5 ??????tek
3 migda??y gorzkie
20 dag cukru pudru
5 bia??ek (piana)
10 dag mÄ?ki
2 wafle
20 dag rodzynk??w
sk??rka cytrynowa
20 dag orzech??w (migda????w)
PrzebraÄ?, op??ukaÄ? i osuszyÄ? rodzynki. Orzechy (migda??y) pokrajaÄ? w cienkie paseczki (pi??rka). Gorzkie migda??y drobniutko posiekaÄ?. UtrzeÄ? ??????tka z cukrem, dodaÄ? sk??rkÄ? cytrynowÄ?. UbiÄ? bia??ka na pianÄ?. Na ??????tka wy??o??yÄ? pianÄ?, wsypaÄ? mÄ?kÄ? i resztÄ? sk??adnik??w, wymieszaÄ?, wy??o??yÄ? na wafel i upiec. Po upieczeniu wy??o??yÄ? z blachy, ostudziÄ? i krajaÄ? w d??ugie wÄ?skie kawa??ki (2 X 8 cm).
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design