40 dag grzyb??w (borowiki lub rydze),
3 cebule,
2 ??y??ki oliwy,
2 ??y??ki musztardy,
2 ??y??eczki octu,
2 jaja,
s??l,
pieprz,
p???? pÄ?czka naci pietruszki lub kopru |
Oczyszczone grzyby udusiÄ? w oliwie (rydze usma??yÄ?). Gdy przestygnÄ?, drobno pokrajaÄ?, dodaÄ? posiekanÄ?, sparzonÄ? we wrzÄ?tku i skropionÄ? octem cebulÄ? oraz jajo ugotowane na twardo i posiekane. Ca??o??Ä? wymieszaÄ?, przyprawiÄ? do smaku i posypaÄ? posiekanÄ? zieleninÄ?. PrzybraÄ? czÄ?stkami jaja i grzyb??w. PodawaÄ? jako zakÄ?skÄ?.
|