Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
JAJA W "PIÄ?CIU PRZYPRAWACH

Kuchnia chi??ska
5 ??rednich jaj na twardo
1/4 szklanki sosu sojowego
1 ??y??eczka cukru
2 ??y??ki czystej w??dki lub wytrawnego bia??ego wina
1/2 ??y??eczki pieprzu syczua??skiego lub grubo zmielonego czarnego pieprzu
1 cala gwiazdka any??u lub 1/2 ??y??eczki kopru w??oskiego
3 plasterki ??wie??ego imbiru lub 1 ??y??eczka imbiru w proszku
3 cebule dymki
Jaja obraÄ? ze skorupek, w??o??yÄ? do rondla. Pozosta??e sk??adniki dodaÄ? do jaj, starannie wymieszaÄ?, wlaÄ? tyle wody, aby pokry??a jaja, zamieszaÄ?. PostawiÄ? rondel na ??rednim ogniu, przykryÄ?, doprowadziÄ? do wrzenia, zmniejszyÄ? p??omie??, gotowaÄ? pod przykryciem 40 min na bardzo ma??ym ogniu. ZestawiÄ? rondel, zostawiÄ? do ca??kowitego wystudzenia jaj. Sos przecedziÄ? przez 3-4 warstwy zwil??onej gazy. Jaja pokrajaÄ? wzd??u?? na Ä?wiartki, u??o??yÄ? na p????misku lub talerzu, polaÄ? sosem lub podawaÄ? oddzielnie Proporcje: dla 5 -10 os??b - jako przystawka
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design