25 dag mÄ?ki
Ä? pojedynczego proszku spulchniajÄ?cego
15 dag cukru
7 dag t??uszczu
3 dag cukru mÄ?czki z waniliÄ? do posypania
2 dag kakao
1 jajo
odsÄ?czone konfitury z wi??ni do przybrania
1 szklanka mleka
mas??o do smarowania blachy |
UtrzeÄ? t??uszcz, dodajÄ?c jajo, cukier i po??owÄ? mleka. Do masy dodaÄ? mÄ?kÄ?, proszek spulchniajÄ?cy, resztÄ? mleka, rozetrzeÄ?. Po??owÄ? ciasta wylaÄ? na posmarowanÄ? blachÄ?. Do drugiej po??owy dodaÄ? kakao, starannie wymieszaÄ? i polaÄ? ciasto bia??e ciastem kakaowym, g??adko rozsmarowaÄ?. Upiec w piecu niezbyt gorÄ?cym (ok. 40 min.). Gdy ciasto wystygnie, posypaÄ? je cukrem w mÄ?czce i przybraÄ? konfiturÄ?. KrajaÄ? ostrym no??em kawa??ki prostokÄ?tne (3 X 7 cm).
|