Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
MAZUREK ?DZIE?? I NOC?

25 dag mÄ?ki
Ä? pojedynczego proszku spulchniajÄ?cego
15 dag cukru
7 dag t??uszczu
3 dag cukru mÄ?czki z waniliÄ? do posypania
2 dag kakao
1 jajo
odsÄ?czone konfitury z wi??ni do przybrania
1 szklanka mleka
mas??o do smarowania blachy
UtrzeÄ? t??uszcz, dodajÄ?c jajo, cukier i po??owÄ? mleka. Do masy dodaÄ? mÄ?kÄ?, proszek spulchniajÄ?cy, resztÄ? mleka, rozetrzeÄ?. Po??owÄ? ciasta wylaÄ? na posmarowanÄ? blachÄ?. Do drugiej po??owy dodaÄ? kakao, starannie wymieszaÄ? i polaÄ? ciasto bia??e ciastem kakaowym, g??adko rozsmarowaÄ?. Upiec w piecu niezbyt gorÄ?cym (ok. 40 min.). Gdy ciasto wystygnie, posypaÄ? je cukrem w mÄ?czce i przybraÄ? konfiturÄ?. KrajaÄ? ostrym no??em kawa??ki prostokÄ?tne (3 X 7 cm).
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design