Kuchnia chi??ska
12 jaj ugotowanych na twardo
4 szklanki brunatnego sosu |
Jaja obraÄ? ze skorupek. Sos zagotowaÄ?, w??o??yÄ? jaja, doprowadziÄ? do wrzenia, przykryÄ?, zestawiÄ? z ognia. PozostawiÄ? w temperaturze pokojowej a?? do ca??kowitego wystudzenia oko??o 4 godz. PodawaÄ? na gorÄ?co z sosem i ry??em jako danie g????wne lub na zimno w ca??o??ci (bez sosu) jako potrawÄ? piknikowÄ?.
Proporcje: dla 4-6 os??b
PodawaÄ? na zimno pokrojone w Ä?wiartki (bez sosu) na przystawkÄ?.
Proporcje: dla 12 os??b
Uwaga ! Je??li danie wcze??niej wystudzone chcemy podaÄ? na gorÄ?co, nale??y je zagotowaÄ? na ma??ym ogniu.
|