Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
JAJA W BRUNATNYM SOSIE

Kuchnia chi??ska
12 jaj ugotowanych na twardo
4 szklanki brunatnego sosu
Jaja obraÄ? ze skorupek. Sos zagotowaÄ?, w??o??yÄ? jaja, doprowadziÄ? do wrzenia, przykryÄ?, zestawiÄ? z ognia. PozostawiÄ? w temperaturze pokojowej a?? do ca??kowitego wystudzenia oko??o 4 godz. PodawaÄ? na gorÄ?co z sosem i ry??em jako danie g????wne lub na zimno w ca??o??ci (bez sosu) jako potrawÄ? piknikowÄ?. Proporcje: dla 4-6 os??b PodawaÄ? na zimno pokrojone w Ä?wiartki (bez sosu) na przystawkÄ?. Proporcje: dla 12 os??b Uwaga ! Je??li danie wcze??niej wystudzone chcemy podaÄ? na gorÄ?co, nale??y je zagotowaÄ? na ma??ym ogniu.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design